RETUR

Tillvägagångssätt för att göra en retur

 

1. Kontakta oss 

Kontakta oss via kontaktformuläret, välj rubriken "Retur". Skriv varför du vill returnera din vara med hjälp av nedanstående returkoder.

  1. fel vara
  2. liten storlek
  3. stor storlek
  4. defekt vara
  5. dålig passform
  6. ångrat köp

Invänta svar från oss med vidare instruktioner om hur du skall gå tillväga med din retur.

Kontaktformuläret hittar du här.

 

2. Paketering

Du är välkommen att returnera din vara under förutsättning att den returneras i samma skicka som den var i vid leverans till dig.

 

Ångerrätten gäller alla varor oavsett pris eller kampanj, dock ej nederdelar av underkläder på grund av hygienskäl.

 

Du har rätt att prova din vara men vi kommer inte att acceptera din retur om varan har skadats, nedsmutsats,tvättats, ändrats eller burits (annat än för att prova varan). Eventuella lappar och etiketter skall också medfölja i returen samt skall varan vara fint nedpackad och vikt som vid leverans. Då du som konsument står för transportrisken vid en retur rekommenderar vi dig att packetera varan i ett emballage som gör att den kommer fram till oss i ett i oförändrat skick. Vi ser helst att du skickar tillbaka din vara i samma emballage som den ankom i eller likvärdigt så länge varan är skyddad under transporten.

 

OBS! Vi ber dig som skickar tillbaka SKOR att inte använda skornas originalkartong som ytteremballage. Vi önskar då att du paketerar varan i ett emballage som skyddar både kartongen och skorna under transporten, dvs returfraktsedel eller tejp skall EJ klistras på skokartong. Om detta inte följs så kommer skorna att skickas tillbaka till dig som kund utan åtgärd, alternativt så dras en straffavgift på 300 SEK av på beställningen.

 

3. Hur du skickar tillbaka din vara

Efter att du skickat en begäran om retur kommer vi besvara den med instruktioner och/eller fraktsedlar så du kan returnera din vara.

 

OBS! Notera försändelse- ID som står på returfraktsedeln så att du kan följa din retur och kontrollera att den säkert kommer fram till oss. Detta kan du göra via transportörens hemsida.

 

En retur kan ta upp till 14 dagar att registrera. Vänligen avvakta denna tid och kontakta oss om det har gått längre än 14 dagar efter skickad retur. Ha ditt ordernummer samt kollinummer redo då vi behöver denna information för att kunna söka efter din retur.

 

4. Återbetalning / Faktura 

Du kommer att få ett mail så fort vi har registrerat din retur hos oss. I samband med detta genomförs återbetalning via samma betalningsmetod som du valde vid din beställning.
Återbetalning sker inom 2-5 dagar efter registrerad retur till samma betalningsmetod som du har betalat ditt köp med.

 

Vid fakturabeställningar krediteras returvärdet via Klarna automatiskt. Har du betalat din faktura kommer ett återbetalningsärende skapas och en återbetalning ske till samma konto/kort som du använde vid betalning av din faktura. Har du returnerat delar av din beställning kommer du att få en uppdaterad faktura när din retur har registrerats hos oss.

 

Du behöver alltså inte betala för den returnerade varan men det är bra att förlänga ditt förfallodatum på fakturan så att vi hinner registrera din retur och för att undvika påminnelseavgift. Detta gör du genom att höra av dig till Klarna här.

 

5.Kostnad för retur 

En kostnad på  49  sek kommer att dras av vid registrering av din retur. Har du handlat med Klarna faktura eller Klarna konto kommer denna kostnad att debiteras via Klarna efter hanterad retur.