REKLAMATION

Tillvägagångssätt för att göra en reklamation

 

1. Starta reklamationsärendet

Skicka ett mail till kundtjänst (customerservice@foxfinery.com) där du kort beskriver vad din reklamation gäller, märk mailet med rubriken "REKLAMATION".

 

Var noga med att bifoga bild/bilder på skadan. Vi gör därefter en första bedömning utifrån respektive varumärkes riktlinjer. Om vi bedömer att ett reklamationsärende ska skapas och att vi vill granska varan mer utförligt skickar vi ut en retursedel samt en förbetald returfraktsedel till din mail.

 

2. Fyll i retursedeln

Fyll i din retursedel med returkod för reklamation på den vara du vill reklamera. Lägg sedan retursedeln i ditt paket tillsammans med varan. Glöm inte fylla i nödvändig information.

 

3. Kontrollera varan

Är varan oanvänd, eller bara provad, kan den returneras i befintligt skick. Är den däremot använd måste den tvättas/torkas av (enligt produktanvisningar) innan den skickas tillbaka till oss.

 

4. Paketering 

Då du som konsument står för transportrisken vid en reklamation rekommenderar vi dig att packetera varan i ett emballage som gör att varan kommer fram till oss i det skick som den var i vid reklamationstillfället. Det går bra att skicka tillbaka varan i samma påse som den ankom i eller likvärdig.

 

5. Hur du skickar tillbaka din vara (i förutsättning att vi meddelat dig att skicka in din vara på granskning)

Efter att du har paketerat din vara noga och fäst returfraktssedeln på ditt paket lämnar du in ditt paket på närmaste ombud.

 

6. Beslut om åtgärd

När vi mottar din reklamationsvara görs en andra bedömning och ett slutgiltligt beslut tas om huruvida reklamationen är godkänd eller ej. Om den är godkänd finns det olika utfall beroende på de riktlinjer varans varumärke har:

• I första hand sker ett byte till en ny vara (i förutsättning att likadan vara finns i lager)
• Annars görs en återbetalning av det du betalade för varan till ditt konto

Vi utför sedan den aktuella åtgärden och meddelar dig via e-mail vilken åtgärd som tagits. Om din reklamation inte är godkänd returneras den utan åtgärd.

 

Reklamationsprocessen tar vanligtvis upp till 6 veckor.

 

Allmänna reklamationsnämnden (ARN)

Konsumentköplagen ger dig rätt att reklamera en vara inom 3 år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Reklamationsrätten gäller oavsett om felet är synligt eller dolt. Vid tvister som vi inte lyckas lösa tillsammans rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden (www.arn.se). Vi följer alltid deras rekommendationer.

 

Övrig info

Alla paket som lämnar oss är försäkrade. Är paketet och/eller innehållet skadat när du får det bör du anmäla det genast på plats hos ditt ombud, vid uthämtning av ditt paket och sedan omgående kontakta Foxfinery. Har du hämtat ut och öppnat paketet och upptäcker skada på dina varor kontakta Foxfinery. Transportskada skall reklameras till oss inom skälig tid från det felet upptäckts eller borde upptäckas.
Reklamation som sker inom 2 månader från köptillfället anses alltid som inom skälig tid.

 

Skadat paket

Allt emballage och ytteremballage skall behållas för eventuell inspektion samt bevis. Vid upptäckt av transport skada skall paketet lämnas i oförändrat skick och fotograferas. Därefter skall du kontakta Foxfinery för att mottaga vidare instruktioner om hur du skall gå vidare med din reklamation.
Vi avråder från att man skickar tillbaka paketet eller slänger emballage. Detta för att kunna få ersättning vid reklamation.