§ 1 Allmänt

Följande villkor gäller alla beställningar som görs av kunden (benämning ”du” eller ”kund” i detta dokument) hos Foxfinery, 690404-5074.  Alla varor förblir Foxfinerys egendom till dess att full betalning kommit bolaget tillhanda.

Genom att använda foxfinery.com och/eller göra en beställning, godkänner du att följa villkoren som anges i detta dokument ”Köpvillkor”. Försäkra dig om att du har läst igenom och förstått Villkoren innan du gör din beställning.

Att produkter eller tjänster tillhandahålls på foxfinery.com vid en viss given tidpunkt, innebär eller är inte en garanti för att dessa produkter eller tjänster alltid är tillgängliga. Vi förbehåller oss rätten att när som helst sluta sälja en produkt.

Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor efter behov, utan att meddela dig på förhand. Den version av villkoren som gäller för din beställning är den version som finns tillgänglig på foxfinery.com vid den tidpunkt då du gör din beställning.

Foxfinery vill tillhandahålla bästa möjliga onlineupplevelse och för att möjliggöra detta måste vi säkerställa att våra villkor godkänns och fullföljs. Du förstår och godkänner att inte publicera, överföra, distribuera på nytt, ladda upp eller främja någon kommunikation eller innehåll som skulle kunna skada eller ha en negativ effekt på vårt företag, vår verksamhet, våra produkter eller tjänster; agera på ett sätt eller använda en enhet som begränsar, hindrar, stör eller helt stoppar någon annan användare från att använda eller ha glädje av webbplatsen foxfinery.com, eller som påverkar webbplatsens säkerhet eller använda någon enhet eller försöka använda någon sökmotor, programvara, verktyg, agent, skript eller annan enhet eller mekanism (inklusive, och utan begränsningar, spindlar, botprogram, krypare, avatarer eller intelligenta agenter) för att navigera eller söka på webbplatsen eller kopiera innehåll från webbplatsen. När det gäller användare som bryter mot denna klausul eller någon annan klausul i dessa villkor förbehåller vi oss rätten att omedelbart neka dem tillgång till webbplatsen och stänga ner deras konton.

 

§ 2 Priser och avgifter

De priser som anges på Foxfinery.com är inklusive lagstadgad mervärdesskatt, och exklusive fraktkostnaden.

Eventuell fraktkostnad för varje beställning är densamma oavsett storleken eller vikten på din beställning.

Kostnaden för de olika leveranssätten anges klart och tydligt i kassastegen.

Om vi inte kan leverera din beställning i sin helhet, utan måste dela upp den på flera leveranser, kommer du inte att debiteras några extra avgifter för efterföljande leveranser.

Våra priser och avgifter kan ändras av omständigheter som vi inte råder över, till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms.

I alla priser ingår moms om 25 %. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser och avgifter med motsvarande belopp.

Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.

På Foxfinery har vi ingen gräns för minsta ordervärde.

 

§ 3 Realisation, kampanjer och rabattkoder

Vi har rätt att under varje realisation eller kampanjperiod ta bort varor eller ändra priser utan att meddela dig först.  Vid ändrade priser kring realisation är vi inte skyldiga till att ersätta dig mellanskillnaden, utan då hänvisar vi dig till ångerrätten och att lägga en ny beställning. Det pris som är angivet på Foxfinery.com är det faktiska priset på produkten och kan inte påverkas av dig som kund. Den totalsumma som står i kassan och som du godkänner vid slutförande av köp är den totalsumma som du har bundit dig vid enligt villkor och som skall betalas. Denna totalsumma kan inte ändras efter slutförning av köp.
Vi reserverar oss för eventuellt längre hanteringstider under realisation och kampanjer som kan tillkomma.

Rabattkoder med begränsad giltighet, som distribueras som en del av en kampanj eller vid leverans av köp, får bara användas en gång och enligt de villkor som fastställts för varje enskild kod. Vi förbehåller oss rätten att exkludera vissa märken eller produkter från rabatten. Vi tar inte något ansvar för rabattkoder som har mottagits på annat sätt än från Foxfinery och kan inte garantera att informationen som avser rabattkoden är korrekt.

 

§ 4 Beställning och upprättande av avtal

Du gör din beställning online via Foxfinery.com. Vi har ingen fysisk butik och därför skall alla beställningar gå via Foxfinery.com. Vi ansvarar inte för eventuella fel som kan uppkomma om man lägger sin beställning via annan sida än Foxfinery.com.

När du har lagt din beställning, mejlar vi dig en bekräftelse på att din order är mottagen. Därefter skickas en orderbekräftelse ut som bekräftar att din beställning har skickats ifrån oss. Om vi av någon anledning inte kan skicka din beställning eller delar av din beställning, kommer vi att informera dig om detta snarast möjligt, dock som senast i din orderbekräftelse. Om vi redan har mottagit betalning för en sådan beställning, kommer vi att återbetala det aktuella beloppet med hjälp av samma betalningssätt som du använde då du gjorde din beställning. Beroende på vilket leveranssätt som du har valt kommer du att bli kontaktad med information om ditt paket av transportföretaget.Du kan läsa mer om de olika leveranssätt och vad som gäller för respektive här.

 

§ 5 Avgifter 

Standardleverans: Gratis frakt

Returfrakkostnad: 49 kr

Kostnad för betalsätt: Då vi använder oss av Klarna och Paypal hänvisar vi till deras villkor:

  1. Paypal villkor här
  2. Klarna checkout villkor här

 

§ 6 Ångerrätt

Om du inte är nöjd med den produkt du beställt har du 14 dagars ångerrätt från och med den dagen du hämtar ut ditt paket. Ångerrätten gäller alla varor oavsett pris eller kampanj, dock ej nederdelar av underkläder. Du har rätt att öppna förpackningen för att kontrollera att varan är felfri. För att göra en retur följer du anvisningarna här.

 

Ångerrätten kan vid utvalda tillfällen förlängas till kundens fördel, exempelvis under högtider eller förseningar som kan ha orsakats vid leveranstillfället.
Om du har debiterats för varorna får du en återbetalning som inkluderar Foxfinery eventuellt tillkomna fraktkostnad och exkluderar eventuell returfraktkostnad på kronor, under förutsättning att du följt våra anvisningar vid retur (gäller Sverige). Väljer du att behålla vissa varor och endast delvis returnera din beställning, återbetalas inte fraktkostnaden, alltså den kostnad som tillkom på din order som kostnad för utskick. Du hittar de fullständiga returvillkoren här.

 

§ 7 Felaktig vara

Om du har mottagit en felaktig vara ska du omgående meddela Foxfinery om detta och invänta vidare instruktioner.

För varor som vi bedömer vara felaktiga gör Foxfinery en fullständig återbetalning eller skickar ut rätt vara i förutsättning att den finns i lager. För att ny vara skall skickas ut måste först retur på den felaktiga varan inkommit Foxfinery. Vi står för returfraktkostnaden i denna situation och du kommer att få all information kring detta i instruktioner som anges efter kontakt med Foxfinery. Bestämmelserna häri begränsar inte gällande lagstadgade rättigheter.

 

§ 8 Returer

Foxfinery garanterar en fullständig återbetalning minus returfraktkostnad under förutsättning att alla varor returneras i samma skick som de var i vid leveransen till dig.

Detta innebär att varorna inte får ha skadats, nedsmutsats, tvättats, ändrats eller burits (annat än för att prova varan) och att eventuella lappar och etiketter är intakta, samt att skokartonger returneras i det skick som de ankom i.

Alla våra försändelser innehåller ett förtryckt returformulär som du kan använda om du önskar returnera en eller flera varor. Du hittar mer detaljerad information om vår returprocess här.

 

§ 9 Betalning

Foxfinery använder Paypal och Klarna Checkout som partner för betalningar.

Paypal - så snart du identifierat dig på Paypals hemsida kommer du kunna välja att betala med innestående saldo eller med det kort du har kopplat till ditt Paypal konto. Foxfinery avskriver sig alla eventuella avgifter som skulle kunna tillkomma på ditt köp genom Paypal. Har du frågor kring din betalning skall du kontakta Paypal. Foxfinery kan inte svara på frågor kring din betalning då den efter bekräftat köp hanteras av Paypal.

Du hittar Paypals fullständiga villkor här.

Paypal kundservice här.

 

Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med en PIN-kod. Vi avskriver oss alla extra avgifter som kan tillkomma på ditt köp från Klarna.

Har du frågor kring din betalning skall du kontakta Klarna. Foxfinery kan inte svara på frågor kring din betalning då den efter bekräftat köp hanteras av Klarna.

Villkor för användning av Klarna Checkout här.

Klarna kundservice här.

 

§ 10 Leveranser

Foxfinery strävar alltid efter att ge dig en så bra köpupplevelse som möjligt med snabba och enkla leveranser och jobbar ständigt på att förbättra våra leveransalternativ.

I dagsläget levererar vi till Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Färöarna, Åland, Andorra, Belgien, Bulgarien, Estland, Frankrike, Italien, Irland, Kanada, Kroatien, Lettland, Litauen, Malta, Nederländerna, Polen, Portugal, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien (UK), Tjeckien, Tyskland, USA, Ungern och Österrike . Vi har i dagsläget inte möjliget att leverera till andra länder än de angivna.

För all information om leveranssätt, leveranspriser, leveranstid, se följande länk: Leveranssätt

 

§ 11 Skadat paket

Alla paket som lämnar oss är försäkrade. Är paketet och/eller innehållet skadat när du får det bör du anmäla det genast på plats vid leverans av ditt paket och sedan omgående kontakta Foxfinery. Har du hämtat ut och öppnat paketet och upptäcker skada på dina varor kontakta Foxfinery. Transportskada skall reklameras till oss inom skälig tid från det felet upptäckts eller borde upptäckas.

Allt emballage och ytteremballage skall behållas för eventuell inspektion samt bevis. Vid upptäckt av transport skada skall paketet lämnas i oförändrat skick och fotograferas. Därefter skall du kontakta Foxfinery för att mottaga vidare instruktioner om hur du skall gå vidare med din reklamation.

Vi avråder från att man skickar tillbaka paketet eller slänger emballage. Detta för att kunna få ersättning vid reklamation av transportör.

 

§ 12 Färger

Vi strävar efter att på ett så verklighetstroget sätt som möjligt visa våra produkters egenskaper och färger genom våra produktbilder. Färgen du ser på Foxfinery.com är dock beroende av din datorskärm, och vi kan inte garantera att din dator visuellt kan återge färger korrekt eller på samma sätt som i vårat system.

 

§ 13 Minderåriga

Är du under 18 år, måste du ha målsmans tillstånd för att göra en beställning hos oss.

 

§ 14 Personuppgifter

I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet, för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Med hjälp av ditt personnummer kontrollerar vi din kreditstatus och din adress. Kreditupplysningen vi gör registreras inte i några offentliga register och är alltså inte synlig för andra företag eller personer. Vi försäkrar även att vi inte kommer att sälja eller överlåta några personuppgifter.

Enligt PUL(Personuppgiftslagen) har du rätt att ta del av den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i sådana fall vår kundservice. Du kan läsa mer om Personuppgiftslagen på www.lagen.nu/1998:204

Vi har ett samarbete med Klarna och använder oss av tjänsten Klarna Checkout. Genom att godkänna våra köpvillkor godkänner du även villkor för användning av Klarna Checkout. Foxfinery och Klarna behandlar dina personuppgifter för att kunna erbjuda dig en förenklad betalning via Klarna Checkout och för att kunna förenkla betalningsprocessen ytterligare nästa gång du använder Klarnas tjänster. Foxfinery och Klarna behandlar personuppgifterna i syfte att säkerställa din identitet, administrera kundförhållandet, förhindra missbruk eller felaktigt utnyttjande av betalningstjänst, utföra kundanalyser, kreditbedömning, riskanalyser, riskhantering, affärsutveckling, för kommersiella och marknadsföringsändamål för egen del och för våra särskilt utvalda partners samt för att uppfylla tillämpliga lagkrav i övrigt. Vi försäkrar även att vi inte kommer att sälja eller överlåta några personuppgifter.

För att läsa villkor för Klarna Checkout klicka här.

Enligt PUL(Personuppgiftslagen) har du rätt att ta del av den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i sådana fall vår kundservice. Du kan läsa mer om Personuppgiftslagen på lagen.nu/1998:204 

 

§ 15 Cookies- och integritetspolicy

Från alla besök som sker på Foxfinery.com webbplats samlar vi in information. Denna information använder vi till att förbättra din användarupplevelse, utvärdera individuella element och användningen av webbplatsen samt understödja marknadsföringen från Foxfinery.com.

Här kan du läsa mer om vilken information vi samlar in, hur vi hanterar informationen, vem som har tillgång till den och hur du kan kontakta oss rörande frågor kring vår hantering av cookie och sekretesspolicy och din integritetspolicy. Foxfinery.com samlar in information enligt befintlig lagstiftning. Om Foxfinery.com behandlar personuppgifter sker det enligt personuppgiftslagen.

När du besöker Foxfinery.com detekterar vi automatiskt IP-adress och data när du flyttar mellan olika sidor och tjänster på webbplatsen. Vi vill att du ska få en enkel användarupplevelse, därför registrerar vi även dina aktiva handlingar som när du exempelvis loggar in eller väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vi använder oss exempelvis av analysverktyget Google Analytics för att samla in statistiken om användningen på Foxfinery.com, detta med ambitionen av att göra din shoppingupplevelse ännu bättre.

På följande sätt samlar Foxfinery in informationen om webbplatsens besökare:

- Genom att använda cookies

- Genom att webbplatsens användare själva tillhandahåller information (exempelvis din orderinformation vid ett köp)

 

Vad är en cookie?

En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare när du besöker Foxfinery.com. En cookie lagras för att maximera webbplatsens funktioner i syfte att ge dig en så enkel och unik köpupplevelse som möjligt. Personlig information lagras inte i dina cookies.

Nästan alla webbplatser använder cookies idag. Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver, den inkluderar information som användarinställningar, inloggning och hur du använder webbplatsen. Cookies är nödvändiga för att man ska kunna tillhandahålla en viss tjänst på webbplatsen, då de lagras i din dator i syfte att hjälpa dig och bidra till bästa möjliga upplevelse. De bidrar även till att webbplatsen analyseras för att förbättra användarupplevelsen.

 

Hur du undviker cookies

Om du inte vill ta emot cookies från Foxfinery.com kan du antingen blockera alla cookies, radera befintliga eller ställa in datorn så att du får en varning innan cookies sparas.

Vid ändring av dina cookieinställningar kan din användarupplevelse försämra din upplevelse på vår webbplats. Vi rekommenderar dig att läsa igenom vår cookiepolicy noga innan eventuella förändringar av dina cookieinställningar. Då det kan finnas funktionaliteter på Foxfinery.com som inte kommer att fungera för dig.

Vill du ändra dina cookieinställningar gör du det i din webbläsares säkerhetsinställningar. Tillvägagångsättet kan variera beroende på vilken webbläsare du använder.

 

Hur Foxfinery.com använder cookies

Cookies hjälper oss att avgöra vilka som besöker vår webbplats, detta i sin tur gör att vi kan skapa en demografisk och kundanpassad statistik. Informationen ger oss möjligheten att anpassa och skapa visst innehåll och tjänster som matchar dina och andra kunders önskemål.

 

Cookies från tredje part

Foxfinery.com arbetar med olika tjänster från tredje part som tar del av vår webbplats. Vissa av dessa tjänster tar del av våra cookies för att fylla en funktion mot våra användare. Du kan välja att blockera cookies från tredje part i din webbläsare.

Exempelvis används en tredje part så som Google Analytics till att samla in statistik om hur länge du besöker oss. Vi samarbetar även med företag som hjälper oss att ta fram relevant online-marknadsföring mot våra besökare, exempel på de företag vi arbetar med idag är Facebook.

 

Funktionalitet

På Foxfinery.com använder vi tekniska cookies. Dessa krävs för hanteringen av funktionaliteten på olika delar av webbplatsen, dessa cookies lagras vid inloggning på Foxfinery.com för att hjälpa oss att minnas exempelvis innehållet i din varukorg till nästa gång du besöker oss.

 

Personlig information och skydd av persondata

Vi månar om din personliga information och delar inte med oss av den till tredje part. Med undantag för om du aktivt angett ditt samtycke till att vi får dela med oss av den. Den personliga informationen vi har om våra kunder är information vi de angett i samband med ett köp, deltagande i kundundersökning eller liknande. Den information som samlas in är namn, adresser, postnummer, mejladresser, kön, ålder och köphistorik. Om du deltagit i exempelvis en kundenkät har vi även sparat åsikter om olika ämnen.

Vi följer lagstiftningen och förvarar all information på ett säkert och konfidentiellt sätt.

 

Välkommen att kontakta oss angående persondata

Om du önskar få tillgång till den information vi har om dig, är du välkommen att kontakta vår kundservice på customerservice@foxfinery.com. Detta gäller om du önskar ta bort eller uppdatera dina personuppgifter hos oss. Vi kan också hjälpa dig att rätta till eventuell felaktig data som registrerats hos oss.

 

§ 16 Bedrägerier

Alla försök till bedrägerier polisanmäls. Foxfinery förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.
Bedrägeri omfattar köp, dataintrång eller annan sorts missbruk av vår hemsida eller produkt.

 

§ 17 Garanti

Foxfinery är auktoriserad återförsäljare av alla varumärken som säljs på Foxfinery.com. Därför kan vi garantera att alla varor är äkta vara. Om de varor du har köpt är defekta, tillämpar Foxfinery gällande konsumentlagstiftning. Om du inte är nöjd med dina varor på grund av uppenbara material- eller fabrikationsfel, inklusive skador som har uppkommit under transport – informera oss snarast om detta enligt instruktioner för reklamation här.

 

§ 18 Tryck- och eventuella tryckfel

Vi tar ansvar för all information som kommuniceras via Foxfinery.com. Detta via samtliga av våra kanaler; hemsida, nyhetsbrev, facebook, instagram, information i våra paket och kundservice.
Vi avskriver oss ansvar för all övrig information som rör Foxfinery och kommuniceras via andra kanaler än våra egna. Vi kan inte garantera att information som uppges via andra webbsidor eller annonser är korrekt och tar därför ej ansvar för den informationen.

 

§ 19 Force Majeure

Foxfinery är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t. ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

 

§ 20 Support och tillgänglighet

Vi på Foxfinery vill att du ska få en så bra köpupplevelse som möjligt och ber dig kontakta oss om det är någonting som vi kan hjälpa dig med. Kontakt sker via vårat kundserviceformulär eller e-mail.

Vi besvarar frågor via e-post inom 24 timmar i högsta möjliga mån från det att vi mottagit aktuell förfrågan. Vissa frågor kan kräva efterforskning och då kan svarstiden vara något längre, dock ej längre än 72 timmar.

Tidsgarantin gäller dock endast förfrågningar som avser faktiska köp och beställningar samt under vardagar. Svarstiden för reklamationsärenden ingår inte i denna tidsram utan avgörs individuellt och kan därför ha en längre svarstid.

 

§ 21 Bolagsinformation

Foxfinery  är registrerat med säte i Göteborg
Faktura adress: Temperaturgatan 67, 418 41 Göteborg

Leveransadress: Mjölnaregatan 3a, 411 05 Göteborg
Org.nr: 6904045074